Foto: Twitter
Photograph of M

Wat de Twitterfoto’s van Melania Trump ons vertellen over haar wereld

Journalist Kate Imbach raakte ‘geobsedeerd’ door Melania Trump en wilde haar beter begrijpen. Dus dook ze in de foto’s die Melania op Twitter plaatste - voordat ze first lady werd - en analyseerde ze.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Leven als Melania

Er is veel geschreven over Melania Trump, maar we zullen nooit écht weten hoe het is om in haar schoenen te staan. Een analyse van haar Twitterfoto’s zal dat niets veranderen, maar brengt je toch iets dichterbij de persoon achter het perfecte haar en de hagelwitte glimlach.

Je bent wat je fotografeert

De 470 foto’s die Melania tussen 2012 en 2015 op Twitter zette, geven ons volgens Imbach een uniek inkijkje in de wereld van Melanie Trump'. “Iedereen heeft een specifieke blik waarmee ze foto’s maken. Wát we fotograferen en hoé we fotograferen zegt iets over hoe we de wereld zien - letterlijk en figuurlijk,” schrijft de journalist.

Deze drie dingen vallen de journalist op:

1. Ze bekijkt de wereld vanuit haar toren

In drie jaar tijd plaatste Melania maar liefst 74 foto’s van het uitzicht vanuit haar huis, de Trump Tower, waar ze samen met Trump en hun zoon Barron woonde. Zij en Barron wonen er nog steeds, Trump zit nu natuurlijk in het Witte Huis. Ze leeft in haar luxueuze appartement, hoog boven de gewone wereld. Imbach: “Melania Trump zit als een moderne Rapunzel in de Trump Tower, maar dan zonder lang haar of prins om haar te redden.” De vraag is natuurlijk of Melania wel gered wíl worden of dat ze liever in haar glazen toren blijft.

2. Ze blijft altijd op de achtergrond

We zien ook een vrouw die gek is op haar kind, dat is zeker. Ze maakt veel foto’s van haar zoon Barron en dan met name van hem samen met zijn vader, Donald Trump. En wat opvalt, is dat ze haar man en kind altijd van achteren fotografeert. Op één van de foto’s zit ze zelfs letterlijk op de achterbank. “Ze observeert en slaat gade, ze blijft op de achtergrond,” schrijft Imbach.

Twee van de vijf foto's van Trump en Barron. Foto's: Twitter
Twee van de vijf foto's van Trump en Barron. Foto's: Twitter

3. Ze verlaat zelden haar auto

Melania Trump heeft van de 470 foto’s 57 foto’s vanuit haar auto gemaakt. Logisch, natuurlijk als je zo streng beveiligd wordt. Maar toch ontdekte Imbach iets opvallends: “Eerst dacht ik dat de foto’s die ze van Central Park maakte, genomen waren tijdens een wandelingetje in het park. Maar toen ik beter keek, zag ik dat ze allemaal vanuit een auto genomen zijn. Haar idee van een wandeling door het park is dus een ritje in haar auto.”

Een foto zegt meer dan duizend woorden

Je kan natuurlijk alleen maar raden wat er omgaat in het hoofd van de first lady, maar deze analyse vinden wij wel heel creatief.  Lees vooral ook de andere observaties die Imbach deed aan de hand van de foto’s, ze heeft er namelijk nog meer!

Bron: 
Medium