Dankzij leerlingen kan deze vader tóch op pad met de buggy
Photograph of M

Dankzij leerlingen kan deze vader tóch op pad met de buggy

Jeremy King had niet durven dromen dat hij ooit nog in staat zou zijn met de kinderwagen te kunnen ronddwalen. En nu is de wens van deze kersverse vader tóch in vervulling gegaan. En allemaal dankzij de leerlingen van zijn vrouw. HOERA!

Dankzij leerlingen kan deze vader tóch op pad met de buggy
Dankzij leerlingen kan deze vader tóch op pad met de buggyChelsie King

Nadat Jeremy in 2017 is geopereerd aan een hersentumor - ter grootte van een honkbal - is hij fysiek niet meer de oude. Hij is niet meer zo mobiel als voor de operatie en ook heeft hij moeite met praten. "Zelfs een wandeling maken is moeilijk voor mij", vertelt Jeremy aan de Washington Post. Sinds de operatie is zijn evenwichtsorgaan uit balans en gebruikt hij een rolstoel om zich te verplaatsen. 

Zwanger, maar bezorgd

Twee jaar na de operatie is de vrouw van Jeremy, Chelsie King, in verwachting van hun zoon. Het lukt Jeremy tot dan toe om uit de voeten te komen, maar met de komst van een baby maakt het stel zich zorgen. Hoe gaat hij het kindje kunnen verplaatsen, als hij niet kan lopen? Hoe worden wij op een veilige manier ouders?

Chelsie King, Jemery King en baby Phoenix
Chelsie King, Jemery King en baby Phoenix

Chelsie is dramadocent op Bullis School in Potomac, Amerika. Ze deelt haar zorgen over het ouderschap met collega Matt Zigler. En laat deze collega nu toevallig projectleider zijn voor ‘Makerspace’, een creatief project waar leerlingen zich inzetten om dingen te creëren met een maatschappelijk belang. Met toestemming van de aanstaande ouders legt Zigler de zorgen voor aan zijn leerlingen. Zij krijgen de vrije opdracht een innovatie te bedenken waarmee Jeremy toch in staat is de baby te verplaatsen. 

Succesverhaal

En dat lukt. Een groep van tien studenten werkt maandenlang aan allerlei verschillende producten, totdat ze het beste resultaat hebben bereikt. Dankzij hen kan Jeremy - en wie weet in de toekomst veel meer vaders of moeders - veilig op pad, mét rolstoel en baby. “Deze leerlingen hebben mij de kans gegeven iets te doen waarvan ik dacht dat het nooit zou kunnen, ik ben heel dankbaar.” 

 

Ben je benieuwd naar het hele maakproces? Je leest het in het artikel hieronder:

Bron: 
The Washington Postt