De 'sex education' die je als tiener miste, is nu een serie
Photograph of M

De seksuele voorlichting die je als tiener miste, verpakt als vermakelijke serie

Dat seks soms heel raar is - en zelfs teleurstellend of beschamend - zie je niet vaak in films en series. Maak je borst maar nat voor een serie die er eindelijk eerlijk over is. Quartzy bepleit waarom ‘Sex Education’ anders is (en we zijn het roerend met de nieuwssite eens).

De 'sex education' die je als tiener miste, is nu een serie
De 'sex education' die je als tiener miste, is nu een serienetflix

Veel series focussen zich op de romantische jonge liefde (Twilight, Endless Love), op tieners die alleen maar bezig zijn met seks (American Pie, Sixteen Candles) of op dramatische tienerzwangerschappen (Degrassi, The O.C.). Een serie die gaat over seksuele ontwikkeling of het opbouwen van een zorgzame, wederzijds bevredigende seksuele relatie lijkt iets minder entertaining. Toch is niets minder waar. Met de serie Sex Education blijkt Netflix een succesformule in handen te hebben. En laten die afleveringen nou net een realistischere kijk hebben op seksuele relaties.

Sex Education beweert dat het ontwikkelen van sterke romantische relaties ervoor zorgt dat we betere mensen worden. De show verkondigt een belangrijke les: het is niet makkelijk om je open en kwetsbaar op te stellen, maar als je het eenmaal durft is de beloning groot. Namelijk betere seks en betere relaties.

Wij zijn zeker niet de enige die deze verfrissende en vrouwvriendelijke kijk op seks konden waarderen. Er is namelijk al een tweede seizoen aangekondigd en wij zijn heel benieuwd!

Bron: 
Quartzy