FOTO: Instagram
Photograph of M

Deze vader van vier (!) dochters doorbreekt stereotypen met zijn Instagramaccount!

Simon is thuis als man flink in de minderheid met zijn vier dochters. Op zijn Instagram account deelt hij hilarische foto’s waarin hij laat zien hoe zijn leven is als enige man in deze ‘Girl Gang’.

FOTO: Instagram
FOTO: Instagram

Niet alleen rozengeur en maneschijn

Simon en zijn vrouw Clemmie hebben hun handen vol thuis. Hun oudste dochter is negen, de andere zes en tien maanden geleden kregen ze ook nog eens een tweeling! Daarom besloten ze op Instagram te laten zien hoe hun leven eruit ziet. “Vanuit het perspectief van de ouders en om te laten zien dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is”, vertelde Simon aan de Huffington Post. Het resultaat liegt er niet om: al bijna 200 duizend mensen volgen hem op Instagram.

Seksuele voorlichting

Simon noemt zichzelf schertsend: “een klusjesman, taxichauffeur, zweminstructeur, bijlesdocent, chefkok, menselijk klimrek, bank en personal shopper”. Want als vader van zoveel dochters kom je soms in rare situaties terecht. Zoals die keer dat hij alleen thuis was met de meiden en zijn oudste dochter vragen over seks begon te stellen. Wat doe je dan? Tja, dan leg je dat zo goed mogelijk uit! Met deze geweldig Instagram post als gevolg:

Picknick maaltijd

Simon laat op een geweldige manier zien hoe je als vader betrokken kan zijn in de levens van je dochters. We zien hem met de meiden koken (“Ik hoop dat ze er niet achter komen dat ik al dagen gewoon wat willekeurige dingen op een bord gooi en het een ‘picknick maaltijd’ noem”), ze knuffelen als ze ziek zijn en inmiddels vier kinderen achter op zijn rug moet nemen.

Krachtige boodschap

Zoals hij zelf zegt: “Ik mag dan wel zwaar in de minderheid zijn thuis, maar ik wil mijn dochters bijbrengen dat ze sterk en onafhankelijk zijn en alles kunnen worden wat ze maar willen. In ons gezin staan we voor gelijkheid van mannen en vrouwen!”
Voor ons is deze man het levende bewijs dat het alles behalve suf is om een zorgzame man te zijn!