Bron: Unsplash
Photograph of M

Dit willen mannen eigenlijk doen, maar doen ze niet omdat het niet ‘mannelijk' is

Vrouwen doen al tientallen jaren hun best om af te rekenen met stereotype genderrolpatronen en het wordt tijd dat mannen daaraan mee gaan doen. Want wat blijkt: zij zitten er net zo goed mee.

Bron: Unsplash
Bron: Unsplash

In plaats van gewoon te doen waar ze zin in hebben, houden veel mannen zich in omdat ze niet willen dat anderen hen verwijfd vinden. Dat blijkt uit de reacties op deze vraag op Reddit, een online forum: ‘Wat zou je doen als anderen het niet ‘te vrouwelijk’ zouden vinden?’ De reacties zijn heel verrassend!

Sapjes drinken

De een zegt de kleine lepel te willen zijn als hij lepeltje-lepeltje ligt met zijn vriendin in bed, en een ander biecht op dat hij gewoon achter elkaar sapjes zou willen kunnen bestellen zonder dat mensen dat raar zouden vinden.

Ik zou willen dat ik naar een bloemenzee kon ruiken

Naar bloemen ruiken

Weer iemand anders zegt dat als hij een meisje was, hij zo vaak mogelijk leggings zou dragen omdat ze zo lekker zitten. Omdat hij een man is, doet hij het nu niet. “Meisjes ruiken zo lekker”, schrijft een ander. “Zo bloemig, fruitig en zoet. Ik zou willen dat ik naar een bloemenzee kon ruiken zonder dat ik daarvoor raar aangekeken wordt.”

Bron: Unsplash
Bron: Unsplash

Maskertjes nemen

En: “Waarom kan ik niet net als mijn vriendin een maskertje nemen?”, vraagt een ander forum-lid. “Op een avond heb ik het gewoon samen met mijn vriendin gedaan. Waarom zou ik mijn huid niet lekker zacht mogen maken? Ik ben er nu aan verslaafd en doe het twee keer per week. Ik zou willen dat ik mijn trots eerder aan de kant had gezet en er gewoon mee was begonnen toen ik het voor het eerst wilde.”

Go for it!

En als het niet zo ‘vrouwelijk’ was, zouden een aantal mannen wel willen naaien en breien. En gelijk hebben ze. Dus trek die legging aan, ruik als een bed viooltjes en brei een sjaal voor iedereen uit je voetbalclub! Onze steun heb je!

Lees in het artikel hieronder nog meer reacties van mannen.

Bron: 
the Independent