Splinter Chabot
Photograph of M

OPROEP: Na Confettiregen start Splinter Chabot een nieuw project (en jij kunt meedoen!)

Het boek Confettiregen van Splinter Chabot is een groot succes: al vijftien weken staat het debuut van de jonge schrijver in De Bestseller 60 lijst én hij staat op de shortlist voor de Hebban Debuutprijs 2020. Eerder was hij bij ons te gast en besprak hij - samen met lezers - het bijzondere verhaal. Nu volgt er een nieuw project, en daar kun jij aan meewerken!

Oproep Splinter Chabot
Roze Brieven - Splinter ChabotStijn de Vries

Confettiregen geeft een kijkje in de reis, de worsteling en de ontdekkingstocht die Splinter in zijn leven doormaakt. Lezers herkennen zich in het boek. Een reeks aan bijzondere, persoonlijke en openhartige reacties volgt. "De lezers zijn in mijn hoofd gekropen, maar ook in dat van henzelf. Alsof een groot gesprek al is gevoerd", aldus Splinter. En juist die gesprekken, die worden nu verzameld! Benieuwd hoe? Dat legt Splinter zelf uit: 

Boek Chabot

"De uitgeverij en ik hebben besloten om eind dit jaar met een nieuw, klein, mooi uitgegeven boekje te komen! En JIJ kunt meedoen!!!

De afgelopen periode kreeg ik veel persoonlijke reacties. Van ouders, broers, zussen, docenten, tantes, ooms, vrienden en vriendinnen, huisgenootjes en van heel veel jongeren. Persoonlijke verhalen. Persoonlijke bevindingen. Persoonlijke boodschappen. Soms zo mooi, en belangrijk, dat mijn uitgever en ik dachten: dit verdient een groter podium, dit zijn verhalen die niet alleen ik moet lezen, maar die voor meerdere mensen, voor de hele maatschappij, zichtbaar moeten zijn. En daarom gaan we dat podium maken!

We willen de persoonlijke verhalen – brieven aan, voor, uit en over de roze gemeenschap – bundelen! In 'Roze Brieven' zullen de mooiste, belangrijkste en meest leerzame verhalen bijeengebracht worden. Persoonlijke brieven die van iedereen mogen zijn. Dus ben je een broer, moeder, zus, vader, een zoekende en nog niet aan het huppelen of juist al wel aan het huppelen of iemand anders die graag een brief wil schrijven? 

Mail je digitale brief naar splinter@talentkitchen.nl of stuur een échte brief op naar Uitgeverij Het Spectrum, t.a.v. Splinter Chabot, Postbus 23202, 1100 DS Amsterdam! Je krijgt sowieso een persoonlijk antwoord van mij en misschien komt jouw Roze Brief (al dan niet anoniem) wel in 'Roze Brieven'!

Roze Brieven - zodat je af en toe een brief kunt lezen, die kan dienen als handvat, zaklamp of wandelstok. Een boekje voor op het nachtkamerkastje."