Vader ging in transitie en moeder en zoon kwamen uit de kast
Nick Hiemstra
Nick Hiemstra
online coördinator

Vader ging in transitie en moeder en zoon kwamen uit de kast (lees hier hun verhaal)

"Toen we aan deze reis (het huwelijk) begonnen, waren we totaal verschillende mensen, maar op de een of andere manier zijn die totaal verschillende mensen nog steeds verliefd, misschien wel meer dan we toen waren." Sean en Jenni leerden elkaar in 2004 kennen en werden als snel een ‘normaal’ heterostel. Nu, 16 jaar later, gaat Sean door het leven als Sarah, is Jenni uit de kast gekomen en is zoon Morgan zeker van het feit dat hij op jongens valt.

Vader ging in transitie en moeder en zoon kwamen uit de kast
Vader ging in transitie en moeder en zoon kwamen uit de kastInstagram

 

Terug in de tijd

"Ik wist dat hij de ware was toen hij diezelfde avond een geweldige hoofdmassage gaf." Het was direct raak, vertelt Jenni aan de Daily Mail. Een ontmoeting tussen twee personen die zich identificeerden als heterovrouw en heteroman. Ze bleven verliefd en besloten in 2005 hun liefde voor elkaar vast te leggen - als man en vrouw.

Huisje, boompje, beestje…

Het stel beleefde een prachtige dag. Alles was tot in de puntjes geregeld door Sean, die enorm genoot van de voorbereidingen. En dat was - met terugwerkende kracht - wel opvallend, vertelt Jenni. "Sean organiseerde elk onderdeel van de grote dag: van serviesgoed tot de zaal - het enige wat ik deed was de jurk passen en komen opdagen."

Sean en Jenni bleven gek op elkaar en de jaren vlogen voorbij. Als bekroning van het huwelijk kregen ze twee zonen: Morgan (2007) en Toby (2009). Na de geboorte van Toby, merkte Jenni op dat Sean kleding begon te kopen die traditioneel voor vrouwen bedoeld is, vertelt ze aan de Daily Mail. "Hij begon veel van dat soort kleren te kopen, die zich in een grijs gebied tussen mannelijk en vrouwelijk bevinden. Hij droeg 's nachts een nachtjapon en op date-avonden talloze lagen kleding met een beha eronder, zodat niemand het kon zien. Ik merkte dat er iets aan de hand was, maar het zorgde niet voor vervelende situaties, dus liet het voor wat het was."

Ik draaide me om en zei: Dat is oké, ik denk dat ik gay ben

Twijfels over de geaardheid van zoon Morgan

"We dachten dat Morgan homo was sinds hij een jaar of twee was", zegt Jenni. "Hij kan het gewoon niet verbergen - niet dat we dat ooit zouden willen. Hij werd geboren met het zingen van titelsongs en was best aanwezig." Dat Morgan mogelijk homo zou zijn, bracht de kwestie op de voorgrond in de relatie tussen Sean en Jenni. Het zorgde voor confronterende gesprekken en het dwong Sean om het moeilijke gesprek met Jenni aan te gaan. Het was een avond in 2016 toen hij zijn innerlijke strijd met zijn vrouw deelde. "Ik moet echt met je praten - ik denk dat ik trans ben." Een situatie die doorgaans tot complexiteit kan leiden in een relatie, maar dat gebeurde in dit geval niet. "Ik realiseerde me waarom ik me altijd zo tot hem aangetrokken voelde, het ging om wie hij van binnen was - een vrouw - en niet om de buitenkant", vertelt Jenni. "Ik draaide me om en zei: 'Dat is oké, ik denk dat ik gay ben."

Sean naar Sarah, hij naar zij

Van een gelukkig 'heterostel' naar een gelukkig lesbisch huwelijk. Het koppel kon hun geluk niet op, al moesten de twee kinderen wel op de hoogte worden gebracht. "We legden uit dat papa de hersenen van een meisje had en dat die in het verkeerde lichaam zaten - maar artsen zouden het repareren", vertelt Jenni. Sean veranderde zijn naam in Sarah en begon elke dag een combinatie van testosteronblokkers en oestrogeen in te nemen. 

"We zijn zo trots op onze LGBT+-familie. Hoewel we altijd zeggen dat Toby, nadat Morgan in 2018 uit de kast kwam, zich buitengesloten moet voelen", zegt Jenni lachend. "Hij maakt grapjes dat hij als biseksueel uit de kast moet komen om erbij te horen!"

"We hadden geen idee van de gekke transformaties die we zouden doormaken en hoeveel ons leven zou veranderen om ons te brengen waar we nu zijn, maar ik ben zo blij dat we deze sprong hebben gemaakt. Ik hou zoveel van je", schrijft Jenni op haar Instagram.