Gianella and Luna met hun nieuwe hond
Photograph of M

Ontroerend: de wensen van deze zussen worden vervuld door een onbekende (800 kilometer verderop)

"Dit jaar was ik lief, het zou fantastisch zijn als ik deze cadeautjes mag krijgen", schreven Gianella en Luna op hun wensenlijstje voor de kerstman. De tweeling knoopte het briefje aan een ballon, in de hoop dat hun wensen vervuld zouden worden. En ja hoor, een paar weken later krijgen ze respons. Maar niet van Santa Claus…

Gianella and Luna met hun nieuwe hond
Gianella and Luna met hun nieuwe hond

De moeder van de tweeling zag het leven van haar kinderen door de coronacrisis veranderen. Geen school, geen verjaardagsfeestjes en geen toegang tot de speeltuin om de hoek. En dus ging Leticia Flores-Gonzalez met haar kids aan de slag, vertelt ze een paar maanden later aan The Washington Post. Gianella en Luna, allebei vier jaar oud, mogen een wenslijstje sturen naar de kerstman.

De wensenlijstjes van Gianella and Luna
De wensenlijstjes van Gianella and Luna

"Ik nam een ​​foto van hun brief omdat ik nooit had gedacht dat we die ooit nog terug zouden zien", vertelt ze. "Het was winderig en koud. Ik had niet verwacht dat de ballon verder zou gaan dan onze stad Liberal (in de staat Kansas, red)." Je voelt ‘m al aankomen: dat gebeurde dus wel…

800 kilometer verderop…

De ballon met wensenlijst vliegt, tegen alle verwachtingen in, honderden kilometers. Maar uiteindelijk raakt 'ie verstrikt in een boom, schrijft de Amerikaanse krant. Het is de gepensioneerde Alvin Bamburg die, tijdens zijn hertenjacht in de staat Louisiana, de rode ballon met het kaartje vindt. Hij neemt zijn vondst mee naar huis en besluit, na een paar weken, een oproep toe posten op Facebook. En met succes: "Meer dan 220 mensen deelden de post en we hadden de moeder van Gianella en Luna binnen 24 uur gelokaliseerd", laat hij weten.

Dit is een once-in-a-lifetime ervaring

"Ik wilde helemaal geen geschenken. Ik heb het niet voor dat doel gedaan”, ging door het hoofd van moeder Leticia toen ze een berichtje kreeg op Facebook. Onzin, vond haar familie. “Dit is een once-in-a-lifetime ervaring." 

Alvin en Leticia komen met elkaar in contact en niet veel later worden er vijf (!) dozen, gevuld met cadeaus, opgestuurd naar de familie in de staat Kansas. "Het verwarmt mijn hart en het maakt de rest van mijn dag goed", aldus de gulle gever. "Mensen realiseren zich niet dat er zoveel mogelijkheden zijn om te helpen."

Gianella en Luna weten niet wat ze meemaken: alle punten op hun wensenlijstjes worden afgevinkt. Nou ja, er blijft één wens onvervuld: de puppy. Moeder Leticia had hun 12-jarige Chihuahua in maart 2020 moeten laten inslapen, schrijft de krant. Samen met haar man ging ze daarna op zoek naar een nieuwe, kleine asielhond, maar die zoektocht liep helaas op niets uit. En dat zat Alvin, 800 kilometer verderop, toch niet helemaal lekker. "Het enige wat ik dacht was: ik moet deze twee kinderen een hond geven." Hij besloot zijn dochter in te schakelen, die dierenarts is.

De tweeling ontmoet familie Bamburg én hun hondje Max
De tweeling ontmoet familie Bamburg én hun hondje Max

Het lukt zijn dochter om via via een puppy te kopen en al snel wordt er een afspraak gemaakt tussen de twee families. Een mooi moment volgt, vertelt Alvin. "Aanvankelijk aarzelden Gianella en Luna een beetje, maar toen het kleine hondje met zijn kwispelende staart naar hen toe rende, veranderde dat onmiddellijk." De krant laat weten dat de twee families nog dagelijks contact hebben.

"Er is zoveel depressie, er is zoveel verdriet. Sommige mensen verliezen hun gezin als gevolg van deze pandemie", zegt Leticia. "Dit laat zien dat er nog zoveel geweldige mensen op deze aarde zijn."