Jennifer en Michelle. Foto: Geraldine Hope Ghelli
Photograph of M

Verliefd en transgender op je 60ste

De fotoserie ‘Born Twice’ biedt een intiem inkijkje in het leven van Jennifer en Michelle. De twee 60-jarigen zijn stapelverliefd en ondergaan allebei een geslachtsveranderende operatie.

Jennifer en Michelle. Foto: Geraldine Hope Ghelli
Jennifer en Michelle. Foto: Geraldine Hope Ghelli

De foto’s van Geraldine Hope Ghelli vertellen het liefdesverhaal van Michelle Ainsworth en Jennifer Lee. Ze leerden elkaar kennen in 2014 bij een transgender steungroep. Michelle ging toen al een jaar als vrouw door het leven, Jennifer was op dat moment twee jaar uit de kast als transgender.

Een belangrijk jaar

Het klikte meteen tussen de twee. Eerst als vrienden, maar na een avondje samen de talkshow ‘The Daily Show’ kijken, konden ze niet langer ontkennen dat er meer speelde. Ze zijn nu bijna drie jaar samen en dit jaar wordt voor hen allebei heel bijzonder. Ze zullen beide de meest ingrijpende operatie van hun leven ondergaan: de geslachtsverandering. Jennifer heeft de operatie begin dit jaar gehad. Voor Michelle staat hij in september op de planning.

Prachtig!

De fotoserie laat een heel bijzonder beeld zien van twee hele bijzondere vrouwen. Een transitie klinkt voor velen als een eenzame onderneming, maar in de serie van Ghelli zie je twee vrouwen die voor elkaar zorgen, die samen lachen en huilen, én die bovenal stapelverliefd zijn. Prachtig!

Bron: 
The New Yorker