Ober ontvangt grote fooi na haatdragende boodschap van homofobe klanten
Photograph of M

Ober ontvangt grote fooi na haatdragende boodschap van homofobe klanten

Nadat een ober door homofobe klanten fooi werd geweigerd vanwege zijn seksualiteit, bundelde een groep vreemden zich om $4.500 (3.830 euro) in te zamelen en te overhandigen aan de ober.

Ober ontvangt grote fooi na haatdragende boodschap van homofobe klanten
Ober ontvangt grote fooi na haatdragende boodschap van homofobe klantenUnsplash

Een ober in Madison, Wisconsin, was verrast toen hij ontdekte dat restaurantgasten hem hadden geweigerd een ​​fooi te geven. In plaats daarvan lieten ze een homofobe tekst achter op de bon: "De service was goed, maar we geven zondige homoseksuelen geen fooi." Enkele dagen later werd de ober opnieuw verrast: deze keer door een fooi van $4.500, mogelijk gemaakt door honderden vreemden.

Haatdragende boodschap

Eric Salzwedel is mede-oprichter van Do Good Wisconsin, een organisatie die tot doel heeft 'Random Acts of Kindness' te verspreiden in de staat Wisconsin. Hij vertelde zijn Facebook-volgers dat een foto van de bon hem was toegestuurd door een vriend van de ober. Op de afbeelding was het totale bedrag van de rekening, $142,95, duidelijk zichtbaar, evenals de haatdragende boodschap.

Het bonnetje
Het bonnetjeFacebook

Spread the word

Als herstelbetalingen voor het afschuwelijke gedrag beloofde Salzwedel "terug te gaan naar het restaurant, specifiek deze ober aan te vragen en hem te laten zien dat deze gemeenschap en zoveel anderen van hen houden met de grootste fooi die ze ooit hebben ontvangen!" Salzwedel vroeg vervolgens om donaties van Facebook-volgers en vrienden, met de belofte dat alle donaties aan de ober gegeven zullen worden!. "We weten helaas dat dit geld het gedrag van sommige mensen niet zal veranderen, maar hopelijk zal het laten zien hoeveel liefde er is voor deze ober!"

De fooi van $4500
De fooi van $4500Facebook

Binnenstromende donaties  

Gedurende de volgende 36 uur stroomden honderden donaties binnen. Volgens plan ging Salzwedel daarom dinsdagavond naar het restaurant, vroeg specifiek naar de desbetreffende ober, bestelde wat dingen en liet hij een fooi van $ 4.500 achter op de rekening. Hij plaatste een foto van het ontvangstbewijs op Facebook samen met een briefje met de tekst: "Aan de mensen die het nodig vonden om deze haatdragende boodschap te schrijven en geen fooi te geven... Maak je geen zorgen, ongeveer 250 anderen zullen de fooi voor je op hen nemen."

"Dit maakte me echt van streek dat iemand zoiets zou doen", vertelde Salzwedel aan de lokale nieuwszender Channel3000… Zoals je mag verwachten, was de ober verrast door de tip en enorm dankbaar", voegde hij eraan toe. Hoewel de ober niet geïdentificeerd wilde worden, deelde Salzwedel mee dat hij "extreem dankbaar was voor iedereen die meewerkte" om het juiste te doen.