Een vrouw poseert voor Playboy
Photograph of M

Zeven vrouwen doen hun Playboy-cover 30 jaar na dato nog eens dunnetjes over

Wie zegt dat je niet op je 50ste op de cover van een tijdschrift kan staan? Deze playmates deden hun iconische cover nog een keertje na en wij vinden het prachtig!

Een vrouw poseert voor Playboy
Candice Collings poseert na dertig jaar nog een keer voor de PlayboyRyan Lowry voor Playboy

Als je als vrouw voor Playboy werkt dan duurt je carrière niet lang, want zodra er rimpels verschijnen is het klaar. Of zo zou je denken. Maar niet altijd. Want vorig jaar heeft Playboy zeven ‘playmates’ die in de jaren 70 en 80 de voorkant van het blad sierden, opgezocht en hen gevraagd om die foto nog één keer over te doen. Precies dezelfde pose, precies dezelfde aankleding. Alleen zijn deze vrouwen inmiddels allemaal rond de vijftig jaar oud.

Het resultaat? Fantastisch. De vrouwen zien er prachtig uit. Sterker nog, sommigen zijn na dertig jaar nóg mooier. Wellicht hebben enkelen moeder natuur een handje geholpen, maar who cares. Als deze foto’s iets laten zien, is dat schoonheid niet aan leeftijd gebonden is.

Charlotte Kemp
Charlotte Kemp, December Playmate 1982Playboy
Charlotte Kemp
Charlotte Kemp Ben Miller
Renee Tenison
Reneé Tenison, Playmate of the Year 1990, November 1989 PlaymatePlayboy
Renee Tenison
Reneé TenisonBen Miller
Cathy
Cathy St. George, August Playmate 1982Playboy
Cathy
Cathy St. George Ben Miller
Candace Collins
Candace Collins, December Playmate 1979Playboy
Candace Collins
Candace Collins Ben Miller
Kimberly Conrad Hefner
Kimberly Conrad Hefner, January Playmate 1988Playboy
Kimberly Conrad Hefner
Kimberly Conrad HefnerBen Miller

Nu staat Playboy natuurlijk niet bekend als het meest feministische blad op aarde. Maar met deze laten ze zien dat oudere vrouwen nog nét zo mooi en sexy kunnen zijn als jongere modellen.

Één van de vrouwen, Candice Collings, vertelde hoe ze zich voelde nadat ze gevraagd was haar fotoshoot 30 jaar na dato nog eens over te doen. “Ik was waanzinnig blij en vervolgens werd ik doodsbang. Maar uiteindelijk was ik vastberaden om van deze shoot iets te maken waar ik trots op zou zijn,” vertelt ze.

“Ik wil de wereld laten zien dat vrouwen van een bepaalde leeftijd nog steeds veel pit en spirit hebben. Láng nadat hun twintiger jaren achter zich liggen.”

En dat is geslaagd, Candice!

Bron: 
Vice