Foto: screenshot
Photograph of M

De media en Trump zitten in een relatiecrisis, Jon Stewart weet raad!

Het zit Jon Stewart niet lekker en hij heeft daarom een tip. En die is hilarisch en doodserieus tegelijk. Bekijk deze video!  

Foto: screenshot
Foto: screenshot

Nu Trump meerdere nieuwsorganisaties weigert bij zijn persconferentie - waaronder CNN, Politico en The New York Times - is het officieel: Trump heeft het ‘uitgemaakt’ met de media.

Surprise!

De oud-presentator van 'The Daily Show' vertelt aan de media hoe zij hierop zouden moeten reageren. Dat doet hij tijdens een onverwacht optreden in 'The Late Show' van Stephen Colbert. Stewart kruipt onder het bureau van Colbert vandaan - ja, echt - en doet zijn zegje.

Eerst laat hij nog even zien dat de relatie tussen de nieuwe president en de media al een tijdje niet best is. Hij toont beelden van Trump die nieuwsberichten bestempelt als fake news en laat zien hoe de nieuwe president reageert op journalisten.

Het is tijd dat jullie je groove terugkrijgen, media

Jon Stewart

Waar is die groove?

Als je dat inmiddels wel weet, kun je de video ook laten beginnen bij minuut 7, want daar richt Stewart zich tot de media: “Het is tijd dat jullie je groove terugkrijgen, media”, zegt hij. “Want, let’s face it, jullie hebben jezelf de laatste jaren een beetje laten gaan.”

Dit is zijn tip

Zijn tip aan de media is dan ook: zorg dat je je werk beter doet. Juist nu er een president is die het niet zo op journalisten heeft. Zie het als een geweldige kans om jezelf te verbeteren. Stewart: “Denk niet te veel aan Trump - en of hij je nog wel leuk vindt - maar neem een hobby. Ik raad aan: journalistiek.”

Bron: 
CBS