M (her)opent de deuren van Carré!
Photograph of M

M (her)opent feestelijk de deuren van Carré!

Vanavond heropent M de deuren van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Op die dag mogen alle theaters in Nederland weer publiek ontvangen. Nu zonder bovengrens voor het aantal, mits de anderhalve meter afstand wordt gehandhaafd. 

M (her)opent de deuren van Carré!
M (her)opent de deuren van Carré!ANP Foto

Hét moment voor Margriet om de studio te verlaten en met verschillende gasten en optredens in het prachtige theater aan de Amstel stil te staan bij de veranderingen van de afgelopen maanden en ook gezamenlijk de blik op de toekomst te richten. Met optredens van Freek de Jonge, Igone de Jongh & Marijn Rademaker, Shary-An en G-Roots, Jett Rebel en Typhoon.

Ondanks alles, is ook dat hoopvol

Margriet

Margriet van der Linden:  

"De afgelopen maanden hebben we aan tafel bij M vele gesprekken gevoerd. Uiteraard over de coronacrisis, over de impact daarvan op ons leven en de economie, maar ook belangrijke grote thema’s als vrijheid, racisme, de positie van oud en jong en het belang van cultuur kwamen veelvuldig aan de orde. In deze speciale uitzending van M ga ik met onze gasten in gesprek over wat er voor hen veranderd is en wat dat zegt over de toekomst. Niemand had drie maanden geleden kunnen denken dat we in de laatste week van dit seizoen vanuit Carré een uitzending mét publiek zouden maken. Ondanks alles, is ook dat hoopvol."

Madeleine van der Zwaan, directeur Koninklijk Theater Carré:

"Het zijn uitdagende tijden voor ons als onafhankelijk theater zonder cultuursubsidie. Dat we vanaf 2 juli weer starten met voorstellingen én dat we op 1 juli een bijzondere live uitzending van M in ons theater hebben om ons samen voor cultuur in te zetten, is een fijne voorzichtige start."

Zaalfoto Carré
Zaalfoto CarréKoninklijk Theater Carré