M's best bekeken
Photograph of M

TOP 10: meest bekeken interviews 2020


 

Femke Halsema

1. "Wat ook je seksuele voorkeur is, je bent vrij om van elkaar te houden en dat te laten zien"

Het homostel dat eerder op straat in Amsterdam werd belaagd door een groep jongeren, is opnieuw aangevallen. Burgemeester Femke Halsema, Rob Jetten en advocaat Sébas Diekstra komen in actie maar wat moet er gebeuren?

 

Terrance Pieters

2. "Dan deed ik mijn hoofd weer naar beneden en deed ik of ik het niet gehoord had"

Steeds meer mensen delen hun verhalen over racisme in Nederland, en dat geldt ook voor de sportwereld. In hoeverre is racisme terug te zien op de schaatsbaan of op het hockeyveld? We bespreken het met Hockeyinternational Terrance Pieters, oud-hockeyinternational Maartje Scheepstra en schaatser Dai Dai N'tab.

 

Verona van de Leur

3. "Topsport is hard, maar dit heeft niks met topsport te maken"

Voormalig topturnsters Verona van de Leur en Stasja Köhler vertellen oer het misbruikschandaal van Amerikaanse turnarts Larry Nassar. Hij misbruikte tijdens zijn loopbaan honderden turnsters. Bij Margriet aan tafel vertellen de twee oud-topsporters dat dit misbruikschandaal in de Amerikaanse wereld niet op zichzelf staat.

 

Roel van Velzen

4. ''Ik zag zwart op wit staan hoe slecht het met m’n relatie ging''

Gelukkig verliefd of getrouwd? Het beste gevoel ooit! Maar een stukgelopen relatie? Het slechtste gevoel ooit... (of niet natuurlijk) Maar wat doe je dan? We gaan het hebben over hartezeer met Roel van Velzen, die met bekende vrienden een podcastserie maakt over relatiebreuken. Ook Xander de Buisonjé en Domien Verschuuren zijn van de partij. Én treden Roel en Xander op met het nummer: 'Tot jij mijn liefde voelt'...

 

Rick van der Made

5. "Het verdriet om Saïd is grenzeloos, net zo grenzeloos als de liefde zelf"

Na de intens verdrietige dood van de homoseksuele Saïd eerder deze maand praten Arie Boomsma, Youss Belkhrouf en goede vriend Rick van der Made over het eerbetoon aan de dertigjarige Saïd.

 

Connie Palmen

6. "Drinken blijft een voortdurende verlokking"

Connie Palmen viert dit jaar haar 30-jarig jubileum als schrijver. Haar debuut, 'De Wetten' is toe aan de 40e druk. Later dit jaar wordt 'I.M.' als 4-delige dramaserie uitgebracht en in januari verschijnt de Amerikaanse editie van 'Jij zegt het'. Als klap op de vuurpijl wordt ze morgen 65 jaar. Onze 'grande dame' van de literatuur schuift aan bij M!

 

Marieke Blom

7. ''Ik vind vrouwelijk leiderschap een belangrijk punt''

We zaten met z'n allen aan de televisie gekluisterd, aandachtig te kijken naar de persconferentie. Politiek Den Haag is druk met het coronadebat én de nieuwe steunmaatregelen. We bespreken de nieuwe steunmaatregelen met hoofdeconoom van ING Marieke Blom en polsen de Haagse stemming met chef politiek van NRC: Guus Valk en politiek journalist Sven Kockelmann.

 

Angela Maas

8. Cardioloog Angela Maas doet een dringende oproep aan de medische wereld

Hartproblemen worden bij vrouwen slechter herkend en ook minder goed behandeld dan bij mannen. In de documentaire ‘De slag om het vrouwenhart’ onderzoekt filmmaker en hartpatiënt Hella de Jonge wat hiervan de gevolgen zijn voor de gezondheid van vrouwen. Ze is samen met Angela Maas, hoogleraar en cardioloog, te gast. Maas is gespecialiseerd in het vrouwenhart en pleit er al jaren voor om vrouwen- en mannenharten op een verschillende manier te bekijken en te behandelen.

 

Eric Corton

9. "Het is kiezelhard om iemand waarvan je zoveel houdt in volle paniek op te zien lossen, en je kunt niets doen"

Door de coronacrisis heeft Eric Corton heeft zijn vader al negen weken niet kunnen opzoeken in het verpleeghuis. Het inspireerde hem om terug te keren met zijn solovoorstelling ‘Ma’. Net als het verhaal dat in de serie centraal staat, lijdt de vader van Eric ook aan alzheimer.

 

Erik Scherder

10. Ziekten gerelateerd aan zitten, hoogleraar Scherder schrok van de cijfers

Hoogleraar Scherder heeft een duidelijke oproep: we moeten NU meer gaan bewegen en noemt het zelfs de ‘pandemie van het stilzitten’. Maar hoe krijg je daar verandering in? Tijd voor meer beweging, vindt Scherder. Hij schuift samen aan met judoka Henk Grol, die het liefst wél gaat bewegen, maar niet mag.