Margriet in Carré
Photograph of M

TOP 5: meest bekeken interviews


 

Sandra Schuurhof

1.''Het Koningshuis meent niks te weten over enige interventie''

De voormalig Transavia-piloot Julio Poch werd aangehouden in 2009 en een jaar later uitgeleverd aan de Argentijnse autoriteiten. Acht jaar zat hij in Argentinië in voorarrest, op verdenking van betrokkenheid bij de dodenvluchten in de jaren '70 en '80. Wij praten hierover met NRC-journalist Marcel Haenen en verslaggever voor het Koningshuis Sandra Schuurhof.

Rosanne Hertzberger

2. Helpt het vaccin tegen de verschillende mutaties?

Het gaat niet goed met ons coronabeleid. En die derde golf? Die lijkt onvermijdelijk. Verschillende mutaties van het virus duiken op, maar we versoepelen wel lichtjes de maatregelen. Wat moet er veranderen binnen ons beleid? En wat kunnen we leren van het Verenigd Koninkrijk, waar het vaccineren voorspoedig verloopt? We bespreken het met microbioloog Rosanne Hertzberger en vanuit Engeland, arts en ziekenhuisdirecteur van 7 academische ziekenhuizen in Londen: Marcel Levi.

 

Susanne

3. Haar tweet over seksueel misbruik maakte veel los op social media

De tweet van de achttienjarige Susanne maakte veel indruk. Ze was openhartig over de verkrachting die ze meemaakte op dertienjarige leeftijd. Tijd voor een 'shout-out naar zichzelf', dat ze er nog steeds is. Susanne ontving tienduizenden reacties met steunbetuigingen naar aanleiding van haar tweet, maar er was ook herkenning. Bijvoorbeeld bij de 52-jarige Hanneke, die zelf ook slachtoffer werd van seksueel geweld. We bespreken met hen het belang van openlijk praten over dit onderwerp.

Twan Huys

4. ''Sinds de verkiezingen staat de Republikeinse Partij op exploderen''

Sinds Trump's vertrek naar Florida moeten de vertegenwoordigers besluiten welke richting de partij op gaat. Dit zorgt voor een enorme splijtzwam tussen de Republikeinen. Centraal in deze vete staan Liz Cheney en Marjorie Taylor Greene centraal, ze beschuldigen elkaar ervan 'gestoorde leugens te verkopen'...Waarom zijn zij het middelpunt van deze strijd? En hoe reageren de Democraten hierop? We bespreken de laatste ontwikkelingen met Twan Huys.

 

 

 

Fleur Agema

5. ''Ik maak me zorgen over hoe de zorg uit deze crisis gaat komen''

Nog altijd loopt ons land achterop met vaccineren. VVD en CDA stellen nu voor dat er een speciale gezant komt voor de verspreiding en inkoop van vaccins. En er is nog altijd onduidelijkheid over het verlengen van de avondklok. Volkskrantcolumnist Sheila Sitalsing, Avinash Bhikhie, parlementair verslaggever van Nu.nl en PVV-Kamerlid Fleur Agema schuiven aan.