Serena Williams kan alles: ze sierde de cover van de Vanity Fair met haar zwangere buik en snoerde voormalig tenniskampioen John McEnroe de mond toen hij een seksistische opmerking maakte.

Check out my Vanity Fair Cover. Question- what do u guys think boy or girl? I'm waiting to find out but would love to hear your thoughts. pic.twitter.com/Nnq4VKCu8N

— Serena Williams (@serenawilliams) 27 juni 2017

Annie Leibovitz heeft prachtige foto’s van haar gemaakt voor het tijdschrift. En het bijbehorende interview waarin Serena vertelt over haar relatie met Alexis Ohanian, oprichter van de sociale nieuwswebsite Reddit, leest als een sprookje.

Vreemd stel

Het lijkt op het eerste gezicht een opmerkelijk stel: één van de allerbeste tennisspelers van de wereld, die nu verloofd is met een tech-nerd die nog nooit een partijtje tennis heeft gespeeld, laat staan de regels kent.

Foto: ANP

Zwanger en toch winnen

De 35-jarige tennisser vertelt intieme details over haar relatie en hoe moeilijk het soms is om als twee super ambitieuze mensen een relatie (en binnenkort een baby) te hebben. Want ja, een relatie met de beste vrouwelijke tennisspeler in de wereld, met een winpercentage van 85,76% en die al meer dan tachtig miljoen heeft verdiend aan de sport, is net zo eng als het klinkt. Ze heeft namelijk een ongelooflijk doorzettingsvermogen, blijkt uit het interview.  

Toen Serena erachter kwam dat ze zwanger was - ze had uit ongeloof wel zes zwangerschapstesten gedaan - besloot ze tóch The Australian Open te spelen. Ondanks dat ze sneller moe was en de hitte in Melbourne ongekend was, won ze het toernooi.

Foto: ANP

‘Nummer 700 op de lijst’

Niet iedereen is vreemd genoeg overtuigd van haar kunnen. Op dezelfde dag dat haar cover werd gepubliceerd, zei voormalig Amerikaans tenniskampioen John McEnroe dat alhoewel ‘zij de beste vrouwelijke tennisspeler ooit was’, ze in het ‘mannencircuit waarschijnlijk op nummer 700 van de lijst zou staan’.

Dat zorgde voor verontwaardigde reacties vanuit de hele wereld. Stephen Colbert, presentator van The Late Show, gaf John de mogelijkheid zich te verontschuldigen in zijn show. Maar de tennisser bleef bij zijn vorige uitspraak. Zelfs Serena reageerde op de commotie, door te vragen of ‘John haar en haar privacy kon respecteren nu ze een baby kreeg’.

I've never played anyone ranked "there" nor do I have time. Respect me and my privacy as I'm trying to have a baby. Good day sir

— Serena Williams (@serenawilliams) 26 juni 2017

Allemaal onzin

Wij kunnen alleen maar genieten van de prachtige foto’s van Annie Leibovitz. We raden iedereen ook zeker aan om het liefdesverhaal in Vanity Fair te lezen en we raden Serena aan vooral niet te luisteren naar een licht verbitterde voormalige tenniskampioen. Ze heeft nu vast belangrijkere zaken aan haar hoofd.